placeholder  

The Neuroscience Group of NE Wisconsin

Neenah, WI
Outdoor Lighting

While constructing the new Neuroscience Center in Neenah, Wisconsin, engineers selected Cree® Edge™ area luminaires for the employee and patient parking areas for yet another environmentally-friendly option in their quest to build a sustainable facility.

OpportunitySolution

Opportunity

The newly constructed Neuroscience Center, a 38,920-square-foot facility located in Neenah, Wisconsin, opened in January 2008. Early in the design process, architects and engineers focused on building a sustainable facility that reduces energy consumption and environmental impact.

Through innovative techniques ranging from dual flush toilets to light controls with occupancy sensors, the physician-owned-and-operated facility features superior indoor and outdoor environments that improve employee productivity and morale as well as offer a healthy setting for patients.

Solution

Engineers selected Cree Edge™ area luminaries for the employee and patient parking areas for yet another environmentally-friendly option. Designed using the requirements of the WE Energies New Construction Program, the building also features solar panels on the roof that, combined with the energy efficiency of Cree Edge™ luminaires, provide even greater savings.

“Cree® LED luminaires were a natural choice to continue the building’s sustainability on the outside,” said Tim Larsen, Partner, PE, LC, LEED AP, Geiger Engineering. “Sustainability was our focus but the main reasons we selected Cree Edge™ luminaires was for their excellent performance, uniformity, maintainability and efficiency.”

Cree LED luminaires also met the environmental requirements of the center since fixtures do not contain mercury or lead and are made with recyclable materials.